1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24

Valgfag – Ridning på ridebane

Ridning på ridebane

Lær at ride, eller bliv endnu bedre. Rideholdet på Samsø Efterskole er både for begyndere og øvede. I løbet af året skal du lære, hvordan man omgås og færdes til hest. Og så skal du selvfølgelig have en masse gode timer på hesteryg!

Aktiviteter i valgfaget ridning

Du skal selv være med til at passe og pleje hesten, strigle, sadle op m.m., og derudover foregår undervisningen i ridehallen eller på ridebanen.

I ridning på Samsø Efterskole kan du videreudvikle dine evner inden for dressur og spring. Niveauet hos vores elever er meget forskelligt, så alle bliver fulgt på det niveau, de er – og får den bedst mulige hjælp og vejledning.

Den daglige træning og undervisning foregår ofte efter en fast struktur, som starter med, at alle bliver introduceret til stedet og bliver matchet med rideskolens heste. Der er i løbet af året mulighed for at ride på forskellige heste, hvis du ønsker det.

Udover den almindelige undervisning kan du også prøve andre aktiviteter som fx turridning, bomtræning eller ringridning. Næsten alt kan lade sig gøre, og har du lyst til at starte til stævne, er der mulighed for det flere gange om året.

Undervisning på Kildekjær Ridecenter

Undervisningen foregår i samarbejde med Samsø Rideklub på Kildekjær Ridecenter i Tranebjerg. Det er derfor ikke muligt at have sin egen hest med på Samsø Efterskole.

Du bliver undervist af Lene, som har beskæftiget sig med heste og ridning stort set hele livet. Lene nyder at undervise vores elever og bygge videre på deres evner – uanset hvilket niveau, de er på.

Hun lægger vægt på, at der er god stemning på holdet, og at du kan få lov til at prøve de ting, som du brænder for inden for ridning.

Ridning på ridebane kan vælges både i vores udeskema og i indeskemaet.

Er du helt vild med ridning og islandske heste, kan du læse mere om vores valgfag naturridning.

Find det hurtigt