1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24

Valgfag – Naturridning

Naturridning

Naturridning er valgfaget for dig, der gerne vil ud i naturen og ride. Undervisningen foregår på Nørreskiftegård, som har islandske heste – og selvfølgelig i naturen på den sydlige del af Samsø.

Du kan deltage på valgfaget uanset niveau – du skal bare have interessen for heste og ridning i det fri!

Det laver vi i naturridning

Skoleåret starter typisk med, at underviseren Rikke taler med dig om din rideerfaring, dit niveau og dit mål med ridningen. For at kunne undervise dig bedst muligt og matche dig med den rigtige hest, har hun brug for at vide, hvem du er.

For dig, der ikke har så meget – eller ingen – erfaring med heste og ridning, vil der være introduktion til opsadling, strigling, hvordan man sidder rigtigt på hesten m.m. Det er vigtigt, at man lærer at omgås og håndtere hesten og læse dens signaler. Når alle er klar, rider vi ud i den skønne natur!

Er du en mere erfaren rytter, får du – udover de mange ture på øen – mulighed for at ride på og håndtere flere forskellige heste og fx lære mere om forskellige gangarter. Mulighederne er mange – du skal bare være klar til at gribe dem!

En typisk lektion vil være opbygget, så du starter med at hente hesten ind, strigle den og sadle den op. Derefter vil der være lidt ridning i ridehus, inden vi skal ud på tur i landskabet. Naturridningen foregår i al slags vejr, så du får mulighed for både at opleve efterårets blæst og regn og forårets sol og varme.

Bliv klædt på til at færdes på hest

At ride i flok kræver, at alle er med på reglerne – både de officielle trafikregler og de mere uskrevne af slagsen. Derfor bruger vi i naturridning tid på at lære, hvordan man generelt færdes på hestene, og hvordan vi i gruppen bedst kommunikerer med hinanden. Derfor vil du i løbet af året også prøve at ride på forskellige placeringer i gruppen.

Naturridning kan vælges både i vores udeskema og i indeskemaet.

Du bliver i valgfaget naturridning undervist af Rikke Clausen, som bor på og driver Nørreskiftegaard. Rikke har haft interessen for heste og ridning som hobby i 40 år og er derfor en erfaren underviser med et skarpt øje for at matche heste og elever – så alle får det bedste år på faget.

Turene på valgfaget guides af Nørreskiftegaards erfarne ryttere og vil bringe dig både til stranden og ud over de åbne stubmarker. Vi er også lidt længere væk på tur to gange om året, hvor vi tager til Jylland og rider.

Find det hurtigt