1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24

Valgfag – Sejlads

Bliv en haj i sejlbåden

Hvis du drømmer om at lette anker og sejle ud på havet, er valgfaget sejlads på Samsø Efterskole perfekt for dig! Her får du lov at prøve livet til søs, og du kan afslutte valgfaget med at gå til prøve i duelighedsbeviset, så du kan fortsætte med sejladsen, når efterskoleåret er slut.

 

Plads til øvede og nybegyndere

Uanset om du er øvet sejler eller nybegynder, får du mulighed for at udvikle dig og forbedre dig på Samsø Efterskole. Det eneste, der kræves for, at du kan være med, er, at du aflægger en 200 meters svømmeprøve.

Vi starter undervisningen med at sejle Tera-joller, så du får følelsen af, hvad det vil sige at sejle. Når du så begynder at få saltvand i blodet, tager vi ud i skolens spækhuggere, som er både med plads til, at 4 personer kan sejle i dem.

 

Prøv livet til søs!

I valgfaget vil du opleve det helt særlige sammenhold, der opstår, når man er en besætning på en sejlbåd, og hvor alle er afhængige af hinanden. Du får lov til at vælge, om du helst vil uddannes til ”skipper”, som har ansvaret på båden, eller om du kun ønsker at være ”besætning” på båden. Du kan vælge den rolle, der passer bedst til dig – vi garanterer, der følger en masse uforglemmelige oplevelser med, uanset hvad du vælger.

Du lærer alt om navigering, styring, turplanlægning og meget mere – og så lærer du selvfølgelig, hvordan du skal reagere, og hvad du skal gøre, hvis nogen råber ”mand over bord”. Vi vægter sikkerheden højt, og du bliver rustet til at handle hurtigt og korrekt i nødsituationer til søs.

Duelighedsbevis

Vi forbereder dig til prøven

Vælger du i indeskemaet faget duelighedsteori forbereder dig vi på at kunne gå til prøve i duelighedsbeviset, så du kan bruge dine sejladskompetencer efter dit efterskoleophold og forsvarligt manøvrere både sejlbåde og speedbåde. Valgfaget afsluttes med en teoretisk og praktisk prøve i duelighedsbeviset.

Hvis du ønsker et duelighedsbevis, er der en egenbetaling, der dækker materialer og certifikatudstedelse. Men uanset om du ønsker certifikatet eller ej, har du mulighed for at sejle på Samsø Efterskole.

Sejlads er et fag i udeskemaet, og duelighedsteori er et fag i indeskemaet.

 

Find det hurtigt