1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Havkajak med Samsø Efterskole

Valgfag – Havkajak

Oplev Samsøs natur fra havkajakken

Hvis der er noget, Samsø kan, så er det at give store naturoplevelser – og der findes ingen bedre måde at nyde naturen på end fra en havkajak! Glæd dig til alle oplevelserne i kajak sammen med dine nye venner fra efterskolen.

Teknik, sikkerhed og fede kajakture

Du kommer til at sejle i vindstille vejr, i bølger, tæt på stranden, i fjorden og lidt længere ud på havet. Du kommer til at mestre det hele og trives i kajakken uanset vejret. Nogle dage er det solskin og 25 grader – andre dage blæser og regner det. På Samsø Efterskole ved vi, at vejret er omskifteligt, men på grund af vores unikke beliggenhed på en ø har vi altid mulighed for at finde de bedste muligheder for en god kajaktur.

Alle kan lære at sejle havkajak, og du behøver ikke at have prøvet det tidligere. Vi tilpasser undervisningen til dit niveau, så alle bliver udfordret og har det sjovt. Vores erfarne kajakinstruktører vægter sikkerheden højt, og du lærer at redde dig selv og andre op af vandet med henholdsvis selvredning og makkerredning. Vi passer på os selv og hinanden, så vi sejler kun ud, når vejret er helt forsvarligt.

Du lærer blandt andet dette, hvis du vælger kajak på efterskolen:

  • At styre og manøvrere kajakken
  • Effektiv roteknik
  • Turplanlægning og bedømmelse af vind og vejr i forhold til sikkerhed
  • At blive komfortabel og tryg i kajakken gennem leg og boldspil
  • Mulighed for at tage IPP2-bevis (International Paddle Pass niveau 2)

Oplevelser i kajakken

Undervejs hilser vi på dyrelivet – vi sejler tæt på marsvin og sæler. Vi nyder naturen på land fra vandsiden – selv om øen er lille, skifter landskabet, og det spændende at opleve. Vi samler kajakkerne i en lang flåde og holder hvil side om side ude på vandet. Vi leger i vandet med hinanden og havkajakkerne. Når der er gode bølgeforhold, kan vi endda surfe i brændingen. Der er så mange oplevelser i en havkajak. Det er oplevelser, som du helt sikkert aldrig glemmer, hvis du vælger kajak på Samsø Efterskole.

Næsten altid godt kajakvejr

Samsø er en ø, hvilket betyder, at vi næsten altid kan finde et sted at lægge fra land i kajakkerne i godt kajakvejr. Hvis det blæser for meget det ene sted, så er der helt sikkert et andet sted med mere ro på vinden. Vi er så heldige, at vores kajakker står på efterskolen, så vi let kan spænde dem efter bilen på en trailer og køre til det sted med det bedste kajakvejr.

De dage, hvor vi ikke kan sejle kajak, har vi fx teori, øver teknikker, lærer om udstyr og vedligehold af kajakkerne eller graver os ned i kajakhistorien. Valgfaget havkajak på Samsø Efterskole er ikke kedeligt, selv om alle dage ikke foregår på vandet eller på stranden.

Korte og lange ture på havet

Forbered dig på både lange og korte ture

Når du vælger kajak på efterskolen, skal du på både korte ture, der varer et par timer, men også længere ture, hvor vi sammen udforsker havet og Samsø. De korte ture tager vi på hverdage, hvor valgfaget kajak skal passe ind i hverdagen på efterskolen.

De lange ture ligger ofte i weekenden, hvor vi virkelig kan tilbagelægge mange kilometer i efterskolens kajakker. Der er også mulighed for, at vi et par gange om året lægger fra land i kajakkerne med soveposer og telte. Forud venter der os tre dage på vandet, hvor vi slår lejr og hygger med bål om aftenen, inden vi sejler videre til næste spot dagen efter.

Havkajak er et valgfag i udeskemaet.

Find det hurtigt