1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24

Valgfag – Flyvning

Få luft under vingerne

Vi klæder dig godt på, hvis du på et senere tidspunkt vil tage et privatflyvercertifikat eller uddanne dig som erhvervspilot.

Undervisningen består af en teoretisk og en praktisk del. At tage privatflyvercertifikat kræver normalt 100 timers teori og 45 timers flyvning. Derfor er undervisningen en smagsprøve på den undervisning, du skal igennem for at tage flycertifikat. Du lærer blandt andet om:

  • Aerodynamik
  • Flykendskab
  • Meteorologi (vind og vejr)
  • Navigation
  • Love og bestemmelser
  • Menneskelig ydeevne og begrænsninger
  • Radiokommunikation (du kan tage radiocertifikat)

Den praktiske del af valgfaget er en masse “flyvning” – altså, øvelse i flysimulator. Her får du undervisning i at flyve i skolens tre flysimulatorer. Du er også velkommen til at ”tage en tur” i din fritid.

Undervisningen foregår i klasselokale, ved computer-flysimulatorer og på Samsø Flyveplads.

Flyvevåbnet

Du lærer af de bedste

Består du teori- og flysimulatordelen, får du mulighed for at tage en prøvelektion i en rigtig flyvemaskine sammen med holdets lærer, der er professionel pilot og flyveinstruktør.

I løbet af året tager vi på diverse udflugter. Blandt andet til Roskilde Lufthavn, hvor vi besøger kontroltårn, brandberedskab, flyværksteder, en flyveskole samt redningshelikopteren, der er placeret i Roskilde.

Officiel samarbejdspartner: Flyvevåbnet

Samsø Efterskole er officiel samarbejdspartner med Det Danske Flyvevåben. Det betyder at de kommer på besøg og fortæller om de muligheder der er i Flyvevåbnet.

Ligeledes kan vi også besøge dem på deres flyvestationer og lærer meget mere om deres organisation og opgaver.

Find det hurtigt