Flyvning på Samsø Efterskole

Valgfaget Flyvning er for dig, der er interesseret i flyvning og som måske har en drøm om at blive pilot.

Flyvning

Vi klæder dig godt på, hvis du på et senere tidspunkt vil tage et privatflyvercertifikat eller uddanne dig som erhvervspilot.

Undervisningen består af en teoretisk og en praktisk del. At tage privatflyvecertifikat kræver normalt 100 timers teori og 45 timers flyvning. Derfor er undervisningen en smagsprøve på den undervisning, du skal igennem for at tage flycertifikat. Du lærer fx om:

• Aerodynamik
  • Flykendskab
  • Meteorologi (vind og vejr)
  • Navigation
  • Love og bestemmelser
  • Menneskelig ydeevne og begrænsninger
  • Radiokommunikation (du kan tage radiocertifikat)

Den praktiske del af valgfaget er en masse “flyvning” – altså, øvelse i flysimulator. Her får du undervisning i at flyve i skolens tre flysimulatorer. Du er også velkommen til at ”tage en tur” i din fritid.

Undervisningen foregår i klasselokale, ved computer-flysimulatorer og på Samsø Flyveplads.

mere end 30 valgfag!

Se alle vores valgfag

Få luft under vingerne

Består du teori- og flysimulatordelen, får du mulighed for at tage en prøvelektion i en rigtig flyvemaskine sammen med holdets lærer, der er professionel pilot og flyveinstruktør.

I løbet af året tager vi på diverse udflugter. Blandt andet til Roskilde Lufthavn, hvor vi besøger kontroltårn, brandberedskab, flyværksteder, en flyveskole samt redningshelikopteren, der er placeret i Roskilde.

Officiel samarbejdspartner: Flyvevåbnet
Samsø Efterskole er officielle samarbejdspartnere for Det Danske Flyvevåben! Flere gange om året kommer ansatte fra Flyvevåbnet og fortæller vores elever om deres hverdag og de forskellige uddannelser, der findes inden for deres område af Forsvaret. Ligeledes besøger vi også flere af deres flyvestationer og lærer meget mere om deres organisation og opgaver.

Skriv til os...