Falkejagt på Samsø Efterskole

Vil du have en helt unik oplevelse, som du ellers skal til udlandet for at få? Vælg Falkejagt på efterskole og lær at flyve med rovfugle.

Falkejagt

Samsø er i sig selv en helt unik ø – og hvis du vælger valgfaget Falkejagt på Samsø Efterskole, kan du se frem til endnu flere helt særlige oplevelser.

Lær at flyve med rovfugle på efterskole

Har du altid drømt om at prøve falkonerens imponerende arbejde med falke og andre rovfugle? Så skal du vælge Falkejagt på efterskolen. I valgfaget Falkejagt kommer du ikke bare til at stå en enkelt gang med en stor rovfugl på armen. Du kommer til det mange gange – og du lærer at flyve dem, du lærer, hvordan du skal håndtere en stor rovfugl – og du lærer naturligvis også om sikkerheden i omgangen med de store fugle som ørne, høge, ugler og falke. Du lærer også, hvordan du bruger en lokker, og hvordan du med falken på den ene hånd får sat hætte på med den anden.

Falkejagt er en 4000 år gammel tradition, som du kan lære på Samsø Efterskole. Samsø Efterskole er den eneste efterskole, der tilbyder falkejagt som valgfag. Faktisk skal du helt udenfor Danmarks grænser for at finde andre falkonerskoler – fx Tyskland og England. Så er det nemmere at vælge falkejagt på efterskole på Samsø.

Samarbejde med dine kammerater

Arbejdet med falkene og de andre rovfugle er en unik og anderledes måde at lære dine kammerater at kende på – og være sammen på. I får et helt unikt sammenhold, og falkejagt er som regel et valgfag, eleverne ikke vil hjem fra.

Du kommer ikke til at stå med ansvaret for rovfuglene alene. Falkejagt på efterskole handler nemlig rigtigt meget om samarbejde med dine kammerater.

I hjælper hinanden med at gøre foderet klar, med pasning og pleje af fuglene, når I skal gøre fuglene klar til flyvning – når de skal vejes og have pejleudstyr på – og I hjælper hinanden, når I skal flyve med fuglene. Der venter jer helt fantastiske oplevelser med fuglene. Glæd dig til at mærke adrenalinen pumpe, når samarbejdet med din fugl bare fungerer – fx når din fugl lander på din arm eller flyver derhen, hvor du har planlagt. At se en vandrefalk dykke med 300 – 400 kilometer i timen i jagt – det er også et imponerende syn, du aldrig glemmer.

Håndværket falkejagt

Faget falkejagt på efterskole indeholder også den håndværksmæssige side af falkonerens arbejde. Du skal derfor med i læderværkstedet og lære at lave hætter til falkene. Du skal også lære, hvordan pejleudstyret virker og prøve at finde bortfløjne fugle.

Vi skal også se film om falkejagt hjemme hos underviser Louise Vedel. Det er også en hyggelig dag, som de fleste elever sjældent glemmer – når der spises småkager og drikkes saftevand i sofaen, mens forskellige film om falkejagt kører på tv’et.

Louise Vedel er falkoner og indehaver af Falkecenter Samsø. Louise Vedel har stor passion og kærlighed for rovfugle, og hun brænder for at formidle deres imponerende verden.

Se billeder fra elevernes falkeshow her.

mere end 30 valgfag!

Se alle vores valgfag