1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Efterskoleelever gør klar til en dykkertur

Valgfag – Dykning

Fantastiske oplevelser venter under overfladen

Har du lysten til at udforske en helt ny verden, undersøge det marine liv helt tæt på eller mærke spændingen, når du oplever, hvad dybet bringer af vrag, stenformationer og nye oplevelser? Så er dykning helt sikkert noget for dig!

Fællesskabet er helt centralt

Igennem både praktiske øvelser og teori får du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at udforske undervandsverdenen på en sikker måde. Vi starter på lavt vand og sikrer, at du får en god oplevelse med at trække vejret under vand. I takt med at dine færdigheder bliver bedre og bedre, øger vi niveauet for dykningen, og inden skoleåret er ovre, er du i stand til sammen med dine venner at dykke ned på 30 meters dybde eller opleve vrag, der hviler på havets bund.

Du vil opleve, at dykning er meget mere end blot tiden under overfladen. Fællesskabet før, under og efter dykningen er helt centralt. Vi deler vores erfaringer og oplevelser og bliver klogere på dykning, men i den grad også på os selv. Dykning er både adrenalin, når vi skal prøve noget for første gang, men samtidigt også roen, når vi mærker vandet omfavne os, og vi hører boblerne stige mod overfladen.

På Samsø Efterskole kan du tage flere internationale dykkercertifikater, der kan bruges resten af livet enten på ferier eller som dedikeret fritidsinteresse. Vi tilbyder certifikater op til Rescue Diver-niveau, hvor eleverne lærer at håndtere og forebygge ulykker i forbindelse med dykning. Alle elever modtager undervisning til de to første certifikater. Hvis du også vil have Rescue Diver certifikat, skal du vælge det særskilt i indeskemaet.

Der er en egenbetaling for certifikaterne, som dækker skolens udgifter til e-Learning og certificering. Man kan dog sagtens deltage i dykningen, uden at blive certificeret.

Med dykning som valgfag får du ikke bare oplevelser for livet, mens du går på efterskole. Du får også muligheden for at fylde resten af livet med fantastiske oplevelser i havets dyb.

Vi ses under overfladen!

Dykkercertifikat

Tag dykkercertifikat på Samsø Efterskole

Dykning på Samsø Efterskole giver dig ikke blot store oplevelser – du kan også tage certifikater, som giver dig lov til at dykke i dykkerklubber og i udlandet, når dit efterskoleår er forbi. Vi udsteder ca. 120 dykkercertifikater årligt, og du kan tage tre forskellige af slagsen:

Open Water Dive

Et grundlæggende kursus, hvor du lærer basale dykkerkundskaber, relevant teori og får lov til at dykke ned til 18 meters dybde. Hvis du ikke har et dykkercertifikat, er dette dit første kursus.

Advanced Open Water Diver

Kurset for dig, som vil udfordres! For at opnå dette certifikat kommer du bl.a. til at prøve kræfter med natdykning og dybdedykning ned til 30 meters dybde.

Rescue Diver

Er du i stand til at bevare overblikket i stressede situationer? Med dette kursus lærer du at håndtere, assistere og forudse ulykker, der kan ske i forbindelse med dykning. Du bliver trænet til at spotte faresignaler og handle hurtigt. Hvis du ønsker et certifikat, er der en egenbetaling, der dækker materialer og certifikatudstedelse.

Dykning Open Water Diver og Advanced Open Water Diver er et fag i udeskemaet, mens Rescue Diver er et fag i indeskemaet.

Find det hurtigt