Træklatring på Samsø Efterskole

Vil du lære at klatre i træer? Sådan for alvor – med sele og reb og højt til vejrs? Så skal du vælge vores valgfag Træklatring på Samsø Efterskole.

Træklatring

Har du også prøvet at stå ved foden af et højt træ og haft lyst til at klatre til tops for at nyde den gode udsigt? Det er fristende bare at begynde at klatre op – men på Samsø Efterskole lærer du, hvordan du sikkert når toppen ved hjælp af sele og reb – og dine kammerater.

Træklatring

I valgfaget Træklatring skal du bruge hele din krop, når du bevæger dig rundt i træerne. Det er sjovt og udfordrende – og det er altid en stor tilfredsstillelse at nå toppen – uanset hvor højt dit træ er. Vi kan klatre i træer op til 25 meter her på Samsø. Vi har en lille skov ved skolen, som vi klatrer i, men vi bevæger os også rundt på øen efter træer.

Udover en masse klatring rundt omkring på Samsø, skal vi også klatre på klatrevæg, lave svævebaner, tovbroer og gynger og prøve kræfter med slackline. Hvis eleverne har lyst, kan vi også prøve at bo i træerne. Det er rigtigt sjovt at lave mad, spise og sove i en trætop.

Sikkerhed i top

Det første, vi skal have styr på, er sikkerheden. Du lærer, hvordan selen skal sidde, hvordan du binder de knob, vi bruger, og hvordan du holder rebet. Noget af det allervigtigste er, at alle ved, hvordan vi sikrer hinanden. Sikkerheden kommer før alt andet – og vi klatrer efter Dansk Træklatreforenings standarder.

Du lærer også, hvilke træer der er gode at klatre i, og hvilke årstider der er de bedste til træklatring – de ting betyder nemlig også noget for sikkerheden.

På klatreholdet kan du tage første step til at blive klatreinstruktør. Vi starter med et begynderkursus.

Højdeskræk ingen hindring

Alle kan være med til valgfaget Træklatring. Træklatring på Samsø Efterskole er også for dig, der ikke er glad for højder. Hvis du har modet til at udfordre dig selv og sætte nye mål – så kan du sagtens være med. Du tør helt sikkert meget mere, end du lige tror – og når du ved, at dine kammerater er der til at holde rebet, så sker der ofte noget med modet – og pludselig er du klatret til tops.

Vi starter stille og roligt ud i en højde, hvor nu kan hoppe ned fra – og efterhånden som du bliver mere modig, klatrer du højere og højere op. Du bestemmer altid selv, hvor din grænse går. Nogle af vores elever kravler ikke så højt op – andre overvinder deres frygt for højder fuldstændigt og kravler helt til tops.

mere end 30 valgfag!

Se alle vores valgfag