1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24

Kreer gastronomiske mesterværker

Drømmer du om at blive kok, hvor du mestrer gastronomi og umami, og hvor du får samtlige sanser i spil? Eller vil du have styr på de mest basale tilberedningsmetoder, så du kan lave velsmagende og indbydende hverdagsmad? Begge dele kan lade sig gøre med valgfaget kokkeri på Samsø Efterskole.

 

Dine sanser bliver vækket

Kokkeri er et helt nyt valgfag på Samsø Efterskole, hvor formålet er, at du bliver bedre i køkkenet. Du behøver ikke have stor erfaring med at lave mad, men det hjælper, at du kan lide mad og gerne vil både smage og lave mad.

På valgfaget vil vi vække dine sanser. Vi udnytter nemlig en helt masse sanser, mens vi spiser. Vi arbejder med mad og måltider som helhed, hvorfor det ikke kun er vigtigt, at maden smager godt, men i lige så høj grad at vi hygger os med forberedelserne, selve måltidet og oprydningen hver gang.

 

Fra hverdagsmad til gastronomi

Du vil få indblik i de mest basale tilberedningsmetoder, men der bliver også plads til at tænke ud af boksen. Du lærer at begå dig i et køkken, smage til, planlægge et måltid og servere smukke anretninger. Lige så vigtigt er det, at du ved, hvad du kan bruge af ingredienser dagen efter, så du kan trylle et nyt lækkert måltid frem.

På kokkeri arbejder du både med at tilberede mad uden opskrifter og madlavning ud fra de fem grundsmage. Valgfaget giver dig en basisviden om hverdagsmad og gastronomi, og du oplever selv forskellen på de to ting, når vi forvandler almindelige hot dogs til gourmet hot dogs eller laver vores egen bearnaisesauce helt fra bunden.

Vi ses foran komfuret!