Friluftsliv på Samsø Efterskole

Kom i pagt med naturen på Samsø Efterskole. I friluftsliv lærer du at bruge naturen uden at ødelægge naturen. Vi hygger om lejrbål, bygger vores egne sovesteder og laver lækker mad over bål.

Friluftsliv

Vil du gerne lære at tænde et bål – også i regnvejr? Drømmer du om at sove under stjernerne? Vil du lave mad af urter og bær fra naturen? Så skal du glæde dig til friluftsliv på Samsø Efterskole.

I valgfaget friluftsliv på Samsø Efterskole dyrker vi det enkle friluftsliv, så du kan klare dig selv i naturen fx efter en vandretur, en kajaktur, eller hvis du bare får lyst til en tur i skoven for at lave et bål. Du lærer, hvordan du bruger naturen på naturens præmisser – så du ikke ødelægger den, når du tænder bål, bygger shelters for natten og sanker skovens vilde bær.

Pak rygsækken rigtigt

Til basisfriluftslivet skal du blandt andet lære at pakke din rygsæk godt. Hvor skal de tunge ting ligge, så du ikke får ondt i ryggen, når du går med din rygsæk? Hvad er praktisk at lægge, så du nemt kan få fat i det i rygsækken?

Ekspert i bål

I friluftsliv på Samsø Efterskole skal du også lære at tænde et bål – også på et sted med meget vind, i regnvejr og uden brug af lighter eller tændstikker. Du bliver også en mester til at lave lækre retter over bål – uden brug af masser af køkkenudstyr. Ofte har vi bare en enkelt gryde, et skærebræt og en lommekniv til rådighed – og en ske og et piskeris, som du selv har lavet ud af nedfaldne grene. Du lærer også, hvordan du styrer ilden, når du laver mad, så du ikke brænder det på i gryden.

Ture ud i det blå

Vi tager i løbet af året på forskellige ture. Nogle varer kun et par timer, andre er overnatningsture, hvor vi selv bygger ly for natten ud af grene, vi finder i naturen. Du lærer forskellige knob med reb, som du kan bruge til at bygge dit shelter eller bivuak med.

Efter at vi har lært om madlavning over bål, skal vi på en af turene tilberede en treretters menu af naturens spiselige skattekammer og hygger om bålet. På en anden tur bygger vi en svedhytte og bader i havet. I maj tager vi på en tredages overnatningstur, hvor vi for alvor prøver alle vores færdigheder i friluftsliv af.

I valgfaget friluftsliv på efterskole skal vi også lave dette:

  • Udstyrslære: Hvad er need to have, og hvad er nice to have?
  • Snit din egen ske
  • Bushcraft
  • Lære at læse kort og kompas
  • Reb-aktiviteter
  • Lege i naturen
  • Turplanlægning og overnatning i det fri

Hygge og højt til himlen

Friluftsliv på efterskolen på Samsø giver ro i sindet i en ellers spændende og hektisk dag med alle vennerne. Så mens bølgerne slår ind mod stranden, og flammerne fra bålet strækker sig mod himlen, sidder vi og snitter en snobrødspind og fortæller røverhistorier. Friluftsliv på efterskole er sammenhold og plads til hygge og fordybelse i naturen.

Du behøver ikke have de store forkundskaber for at vælge friluftsliv, men du skal have lyst til at være udendørs. Både i solskin og regn, vindstille og blæst.

mere end 30 valgfag!

Se alle vores valgfag

Skriv til os...

    Denne side er beskyttet af Google reCAPTCHA, Privat Politik og gældende Terms of Service.