Fiskeri på Samsø Efterskole

Kast snøren i vandet fra Samsøs kyster og nyd naturen, roen og kammeraterne på Samsø Efterskole, mens du fisker.

Fiskeri

Samsø har cirka 120 kilometer kystlinje, og hvad er mere nærliggende end at tage en tur til havet og kaste en line i vandet med dine nye kammerater på efterskolen? Fiskeri på Samsø Efterskole er lig med smuk natur, ro, højt til himlen og masser af kammeratskab – og selvfølgelig masser af ny viden om fisk og fiskeri.

Fiskens liv

I havet ud for Samsø lever mange forskellige fisk, og nogle af dem, vi skal ud at jage i valgfaget Fiskeri, er havørreden, hornfisken, forskellige former for fladfisk og måske en multe.

Vi skal lære om, hvad de enkelte fisk jager, og hvornår de jager, så vi har størst mulighed for at få dem på krogen. Vi skal fiske med bombardaflåd, fluer, blink, agn og meget mere.

I løbet af året vil du blive introduceret for fluebinding, hvor du skal lære at binde fluer efter mønster, og måske også selv skal skabe din egen helt unikke flue. Det er fedt at fange en fisk på en flue, man selv har bundet!

Fiskeri for alle

Valgfaget fiskeri på Samsø Efterskole er for alle – både helt nybegyndere og erfarne fiskere. Vi tilpasser niveauet præcist til der, hvor du er med fiskeri. Hvis du ikke har prøvet at fiske før, får du selvfølgelig al den oplæring og viden, du skal bruge for at komme godt i gang – omvendt, kan du se frem til rigtigt at nørde med fiskeri, hvis du har fisket meget før.

Selv om du ikke har erfaring med fiskeri – så har de fleste af det alligevel. Mange har nemlig prøvet at fiske med deres forældre, en onkel eller kammerater. Derfor har de fleste af os faktisk gode minder om fiskeri – og det er nogle af de mindre, du kan glæde dig til at få vækket til live igen samtidig med, at skaber nye, fantastiske minder med fiskeri på efterskolen.

Med andre ord – du behøver ikke tænke, at fiskeri bliver din næste store hobby – du må gerne være med på vores fiskerihold, hvis du bare gerne vil prøve at fiske for sjov eller er mest til naturoplevelserne og samværet med kammeraterne. Men hvis fiskeri er din store hobby – så glæd dig til at få store fiskeoplevelser her på Samsø Efterskole.

mere end 30 valgfag!

Se alle vores valgfag

Masser af natur

Mange elever på Samsø Efterskole vælger fiskeri, fordi det er dejligt afstressende at stå i naturen og kigge ud over vandet med en fiskestang i hænderne, og fordi kammeratskabet på valgfaget fiskeri betyder meget.

Nærmeste fiskemulighed ligger kun 200 meter fra skolen – så hvis du vil på en hurtig fisketur, tager det ikke mange minutter, til du kaster linen i vandet. Vi kan naturligvis også gå lidt længere væk og få fiskeoplevelser. Andre gange tager vi på længere ture væk fra skolen. Hvis vi har lyst, kan vi nemt gå mange kilometer på en dag, fordi vi flytter os fra fiskested til fiskested. Fiskeri på Samsø Efterskole handler altså om meget mere end fiskeri – det handler også om at se Samsøs natur helt tæt på, det er god motion, når vi går rundt, og ikke mindst er det fantastisk samvær med dine kammerater. Det er nemlig en skrøne, at man ikke må snakke, når man fisker – så på Samsø Efterskole snakker, hygger og griner vi, når linerne er kastet i vandet.

Skriv til os...