Blandet sport på Samsø Efterskole

Er du vild med al slags sport? Eller vil du bare gerne prøve nogle forskellige sportsgrene af? Så skal du hoppe på valgfaget Blandet sport på Samsø Efterskole.

Blandet sport

Kan du ikke få nok sport i dit liv? Eller synes du bare, det er sjovt at prøve en masse forskellige sportsgrene? Så skal du med på holdet af sportsglade elever på Blandet sport.

Vi tilbyder Blandet sport i sommerhalvåret, fordi vi primært er udenfor. Hvis det sjælden gang regner – og til de sportgrene, der kræver det – så trækker vi ind i hallen.

I blandet sport på Samsø Efterskole skal vi blandt andet spille baseball, dyrke duathlon, spille hocky og badminton og dyrke ultimate frisbee. Vi dyrker typisk hver sportsgren to – tre gange, hvorefter vi rykker videre til den næste sport. På denne måde oplever vi at lære sportsgrenen godt at kende, men rykker også hurtigt videre til en ny, spændende sport på efterskolen. Alle kan være med til Blandet sport på Samsø Efterskole – uanset om du er vant til at dyrke sport eller gerne vil være mere aktiv.

Baseball på efterskole

Baseball er en sportsgren, som minder lidt om rundbold. Du har sikkert set film om baseball, for det er en populær sport i USA, og der er produceret mange Hollywoodfilm om sportsgrenen. Det er der en god grund til, for baseball er nemlig rigtigt sjovt. Vores elever plejer da også at blive ret vilde med at spille baseball her på efterskolen.

I baseball spiller vi på to hold – og holdet skiftes til at være ”inde” og ”ude”. Ligesom i rundbold skal bolden slås ud, og så gælder det for inde-holdet om at lave ”runs”.

Duathlon på efterskole

I duathlon løber og cykler vi. Vi svømmer altså ikke ligesom i triathlon, som de fleste nok er bekendte med. Til et duathlon-stævne begynder med man med løb, så cykler man og løber igen til sidst. Vi når ikke altid alle tre gange – men der er fart på, og det er sjovt.

Hocky på efterskole

I indendørs hocky er der også fart over feltet! Vi spiller hocky i hallen, og det er rigtigt sjovt. Vi deler os op i mindre hold og spiller mod hinanden. Alle kan være med, og vi får godt med sved på panden.

Badminton på efterskole

De fleste af os har nok spillet badminton i skolen – det er et sjovt og forholdsvist let spil at komme i gang med. Vi spiller små turneringer mod hinanden i både single, double og mixdouble.

Ultimate frisbee

Ultimate frisbee er en af de sværere, men rigtigt sjove, nyere sportsgrene, som vi skal prøve i Blandet sport på Samsø Efterskole. Ultimate frisbee er en holdsport, hvor det gælder om at score point ved at kaste en frisbee ind i ”end zonen”, som fx også kendes fra rugby og amerikansk fodbold.

Vi kaster os over andre sportsgrene, hvis stemningen er for det. Måske har du en sportsgren, du gerne vil prøve af? Hvis vi kan få det til at passe ind og har udstyret, der skal bruges, så kan det sagtens være, vi kaster os over din sport.

Vi dyrker dog ikke de sportsgrene i Blandet sport, som vi tilbyder som valgfag – fx foldbold, golf og basketball.

mere end 30 valgfag!

Se alle vores valgfag