Køkkenet på Samsø Efterskole

Sammen med eleverne laver vi den lækreste mad tilberedt af øens råvarer. Du får sund og nærende mad, så du har energi til alle dagens aktiviteter!

Maden

På Samsø Efterskole skal alle have god mad. Uanset om du er allergisk, kræsen eller ikke spiser bestemte madvarer, skal du forkæles med det bedste mad af lokale råvarer, som giver dig energi til skoledagen.

Du får mad seks gange i døgnet. I hverdagen får vi varm mad til middag, og rugbrød med lune retter til aftensmad. Derudover er der selvfølgelig morgenmad og tre mellemmåltider i løbet af dagen. Der skal brændstof til et aktivt efterskoleliv.

I køkkenet har vi vores køkkenchef og hans to medhjælpere, som alle har mange års erfaring i restaurationsbranchen og som BRÆNDER for at lave lækker mad. De sørger hver dag for masser af god køkken-karma!

Lær at lave mad

Som elev er du med i køkkenet to gange i løbet af et år. Her hjælper du med alt i forberedelsen af måltiderne og lærer at lave mad fra bunden. Vores elever spiller dermed en vigtig rolle i arbejdet med at lave den lækreste mad tilberedt af øens råvarer.

Køkkenet er et helt særligt sted, og eleverne elsker at komme der. Du får et frirum fra hverdagen, du får indflydelse på maden, og så kan du også opleve at få nogle succesoplevelser, når det hele bare går op i en højere enhed!

De bedste råvarer fra øen

Det er vigtigt for os at bruge så mange råvarer som muligt fra øens eget spisekammer. På Samsø har vi stort set alt – og vores mad tilpasses efter, hvad der er i sæson på øen.

Der er ikke noget bedre, end følelsen, når man henter og tilbereder nyopgravede, økologiske kartofler fra nabogården. Den stolthed og glæde ved madlavning og mad vil vi gerne give vores elever med fra et efterskoleår hos os.

Vi bager selv alt brød, og som noget nyt, er vi også begyndt at producere vores eget pålæg.

Skriv til os...