1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Thumn

Sune Moos

Lærer. Underviser i matematik, kajak og fysisk træning

sm@samsoefterskole.dk

Mere om Sune Moos

Jeg hedder

Sune Moos, og jeg flyttede til Samsø mellem jul og nytår i 2020, hvor jeg blev fastansat på SE. Jeg bor sammen min kæreste Sara og datter Freja. Jeg er cand.scient. i Idræt med et sidefag i matematik fra Aarhus Universitet. Jeg har sideløbende uddannet mig til SUP-, Kano-, Kajak- og træklatreinstruktør og senest som jagttegnslærer. Jeg underviser primært i matematik, jagt, kajak, fysisk træning og andre aktive fag.

Jeg brænder for

at være ude i naturen, hvor alt fra hagl-, riffel- og buejagt har min helt store interesse. Jeg er vild med at prøve en masse alternative sportsgrene, og jeg udfordres gerne til et slag spikeball, padeltennis mv. Når jeg ikke er at finde på land, tager jeg gerne en tur på vandet i kajakken eller i vandet med undervandsjagt.

Jeg er efterskolelærer, fordi

jeg får mulighed for at være med på de unges rejse. Min interesse for at undervise blev vækket i en tidlig alder som frivillig taekwondoinstruktør. Undervejs på idrætsstudiet stiftede jeg bekendtskab med den grundtvig-koldske tankegange som underviser på en højskole. En verden, der drager mange paralleller til efterskolen. Den diversitet og forskellighed, som man oplever, er for mig unik. Muligheden for at være en del af de unges rejse videre i livet, ikke kun fagligt, men i lige så høj grad deres dannelsesrejse, er grunden til, jeg har valgt at blive efterskolelærer.

Jeg vil give de unge mennesker

muligheden for at turde fejle. Jeg værdsætter en god klasserumskultur, hvor der er plads til, at eleverne tør fejle, stille kritiske spørgsmål og bevare et højt humør. Det er min erfaring, at dét giver det bedste læringsudbytte, og at det bidrager til elevernes dannelse.