1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24

Daniel Munksgaard

Lærer

Mere om Daniel Munksgaard

Jeg hedder

Daniel Munksgaard og er cand.mag. i filmvidenskab med sidefag i dansk og spansk fra Københavns- og Århus Universitet. Jeg har tidligere arbejdet som gymnasielærer og studievejleder på Det frie Gymnasium i København. På Samsø Efterskole har jeg den fornøjelse at undervise i dansk, fodbold og windsurf, og jeg er derudover skolens vejleder.

Jeg brænder for

tiden sammen med min skønne familie på Samsø. Derudover er jeg ret pjattet med litteratur, kunst, amerikanske film fra 70’erne, togrejser i Europa og fodbold.

Jeg er efterskolelærer, fordi

jeg sætter stor pris på at arbejde med dannelse af unge mennesker. Dannelse handler for mig rigtig meget om at lære de unge, at vi ikke kan vokse som mennesker uden andre, og at vi må spejle os i andre for at blive klogere på os selv.

Jeg vil give de unge mennesker

muligheden for at vokse som menneske. Jeg kan godt lide tanken om, at man fra den ene time til den anden kan gå fra at analysere livssynet i en Hemingway-novelle i dansk til at træne pasningsøvelser i fodbold. I begge situationer er man nødt til at slippe fokus på sig selv for at forstå det andet menneske, hvis man vil lykkes med såvel sin analyse som sin pasning. Og i den proces vokser man som menneske.